vrijdag 29 april 2011

Auteursbezoek: Jonas Boets

In het kader van de jeugdboekenweek nodigde de bibliotheek jeugdauteur Jonas Boets uit voor de eerste graad van het VTI Gullegem. In twee attractieve lezingen zette Jonas de ingrediënten die een goed verhaal moet bevatten op een rij. Hij illustreerde dat met enkele voorleesfragmenten. Om te laten zien hoe de fantasie van een schrijver werkt, had hij een hele leuke gimmick in petto.


Jonas Boets (1981) studeerde Germaanse Talen in Antwerpen en voltooide een aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven. Tot voor kort was hij leerkracht Nederlands in het ASO. Jonas woont met zijn vriendin in Berchem. Zijn culturele achtergrond heeft hij te danken aan zijn ouders. Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld, werd Boets van jongs af aan gestimuleerd om te lezen en te schrijven. Zijn vader, Herman Boets, is onder andere te zien in de jongerensoap Spring op Ketnet, waar hij de rol van Roger vertolkt. Naast zijn schrijverschap werkt Jonas voor het productiehuis Eyeworks en bedenkt hij mee televisieprogramma's. In zijn vrije tijd voetbalt hij en draait hij hier en daar wat plaatjes.

Alle boeken van Jonas in de bib

Keuze uit Jonas' boeken voor 12+:

Sam Smith (2003)
De Engelse jongen Sam Smith belandt op een internaat voor a.s. geheim agenten.

Sam Smith en de diamant van Don Carlos (2006)
Sam Smith zit in het tweede jaar van de Britse spionnenschool. Hij gaat stage lopen in Barcelona en beleeft daar allerlei avonturen. Op een dag vindt hij een kostbare diamant

Sam Smith en het duivelskruid (2006)
Sam Smith zit in het derde jaar van de Britse spionnenschool. Toevallig komt hij de kamer van directeur Autumn binnen als deze is vergiftigd.

Sam Smith en operatie Zwarte Regen (2006)
Het vierde deel over Sam Smith die De School volgt, waar hij opgeleid wordt tot spion. Aangezien in het derde deel De School in Engeland is afgebrand, zitten de leerlingspionnen nu in Amerika.

Sam Smith en de Dragons (2008)
Een tweetal bendes (maffiaclans) terroriseert de stad Antwerpen. Sam - afgestudeerd spion - infiltreert namens de gemeente in een van de bendes: De Dragons.

Begraaf de liefde (2007)
Dit misdaadverhaal voor jongeren, van de Vlaamse schrijver en leraar Nederlands Jonas Boets, gaat over de 16-jarige Jasper Poppe, de ik-figuur, die samenwoont met zijn alcoholische vader. De laatste heeft Jaspers, eveneens verslaafde, moeder gedood en in de tuin begraven.

Liever de leugen (2010)
Christiaan Lagae (ik-figuur) en Arne Maenhout kennen elkaar al uit hun jeugd, maar hun vriendschap heeft een merkwaardige kant.

0 reactie(s):