zaterdag 2 juli 2011

Fundels op je iPad en iPhone


Onze Fundels (geanimeerde prentenboeken, kijk hier) waren totnogtoe enkel beschikbaar via de computer. Nu kan je ze ook op je iPhone of iPad bekijken! Bij wijze van promotieactie voor deze nieuwe toepassing kan je sinds kort kaarten krijgen in de bibliotheek met een toegangscode om de Fundels gratis te testen.

Hoe ga je te werk? Haal een kaartje met uitleencode aan de infobalie van de bib. Download en installeer Fundels gratis via de AppStore. Vul de code die te vinden is op het kaartje in. Met de toegangscode kan je 3 Fundels bekijken voor een periode van 14 dagen. Daarna verdwijnt de Fundel terug van je toestel. Per toestel kan de gratis code maar één keer gebruikt worden.

De applicatie heeft dezelfde functionaliteiten als de computerversie waardoor het heel herkenbaar en gebruiksvriendelijk blijft voor kinderen. Eerst wordt de animatie opgestart, vervolgens kunnen kinderen het boek doorbladeren, tekenen maken met figuren uit het boek, spelletjes spelen, doe- en knutselactiviteiten uitprinten en informatie opzoeken over de auteur. Fundels werkt sterk taalondersteunend (vertelstem in meerdere talen), spitst zich toe op kinderen tussen 3 en 8 jaar en kan aangepast worden op het niveau van elk kind.


0 reactie(s):