zaterdag 23 juni 2012

Britse monarchie viert feest


Begin juni vierden de Britten het diamanten jubileum van Elizabeth II als vorstin. Hoogtepunt was de majestueuze vloot op de rivier Thames in Londen. Volgens de BBC deden minstens duizend boten mee aan de parade. Het werd de grootste optocht sinds 1662, toen de heerschappij van koning Karel II geëerd werd. De 86-jarige Queen zit al 60 jaar op de troon in het Verenigd Koninkrijk. Een aardige boekenstand zet de Britse monarchie in de kijker. Daaruit:

The Firm : achter de schermen van het Britse koningshuis - Penny Junor 
Penny Junor, schrijfster, programmamaakster bij de Britse televisie en al 25 jaar royalty watcher, geeft een kijkje achter de schermen van het Britse koningshuis (The Firm). Het Britse koningshuis heeft de afgelopen decennia vele stormen moeten doorstaan; is er nog toekomst voor The Firm?

Dicht bij Diana : herinneringen van haar butler - Paul Burrell
Tweede boek met herinneringen van de voormalige butler van de Engelse prinses Diana (1961-1997) aan haar en de tijd dat hij bij haar in dienst was. Paul Burrell werkte ruim twintig jaar aan het Engelse hof, eerst als lakei van koningin Elizabeth, later als butler bij Lady Di, die hem 'her rock' en 'the only man I can trust' noemde.

De radicale prins - David Lorimer
Dit boek beschrijft de holistische levensfilosofie van kroonprins Charles van Groot-Brittannië (1948) en laat zien in welke bredere filosofieën zijn standpunten op de gebieden land- en tuinbouw, geneeskunde, godsdienst, architectuur, onderwijs en bedrijfsleven zijn geworteld.

0 reactie(s):