zaterdag 5 januari 2013

Jan Simoen overleden

Jeugdboekenschrijver Jan Simoen is op 59-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Simoen debuteerde in 1993 met Duizend stenen ogen en werd verschillende malen bekroond.

De schrijver groeide op in Middelkerke, maar verhuisde in de jaren zeventig naar Leuven. In 1996 publiceerde Simoen Met mij gaat alles goed, dat gebaseerd is op waargebeurde feiten: de dood van een vriend aan de gevolgen van aids. Drie andere adolescentenromans van zijn hand zijn:

Veel liefs van Michaël
15.35 uur. Een jongetje wordt door een onbekende man opgehaald van de speelplaats van een kleuterschool in Oostende. De verdwijning van Misja wordt omstreeks 15.45 uur opgemerkt door Marta Ugresic, de moeder van het kind, en door de kleuterjuf.

Slecht
Op het politiebureau zit een jongen van zestien nagelbijtend te wachten op de inspecteur die hem komt ondervragen. Hij heeft niets gedaan. Niets ergs in elk geval. Dat voorval met Elke? Daar heeft ze zelf om gevraagd.

De nacht van 2 april
Joris ontdekt een oude oorlogsfoto tussen zijn vaders spullen. Hij kent de man op de foto niet. Waarom verstopt vader die foto? Vanwege de nacht van 2 april 1943?

0 reactie(s):