dinsdag 5 april 2011

Auteursbezoek: Wally de Doncker

In het kader van de Jeugdboekenweek kwam jeugdauteur Wally de Doncker op bezoek. Wally kwam zijn boeken voorstellen aan de kinderen van het tweede leerjaar in de hoofdbibliotheek en in filiaal Gullegem. Hij liet onder meer een filmpje zien met een geanimeerde versie van zijn prachtige boek Van A tot Zet. Wally had ook zijn gitaar meegebracht. De hele klas zong mee met 'Praten met je staart'.


Boeken die aan bod kwamen:

Het verhaal van O (2007, prentenboek)
Dit prentenboek gaat over een letter die tegelijkertijd een cijfer is. De 0 is erg vol van zichzelf, hoewel hij tegelijkertijd leeg en niets is. Maar ook in de formule H2O komt de 0 voor.

Tsjilp, zegt de vis (2004, 6-8 jaar)
Langs de sloot zit een mus te kijken naar haar spiegelbeeld in de sloot. Eigenlijk zou ze wel eens iets anders dan een mus willen zijn. Gebruikmakend van een spreuk wisselt ze met een vis van lichaam, maar niet van gedachten.

Een touwtje naar de maan (2005, 6-8 jaar)
Hond Spot woont al drie jaar bij zijn Baas en het Vrouwtje. Op een dag komt de kat Muis ook bij hen wonen. Muis gaat graag de wijde wereld in en ze neemt Spot (die veel rustiger is en houdt van zekerheid) na veel aandringen en wat chantage mee op haar reis door de nacht.

Praten met je staart (2008, 6-8 jaar)
Spot de hond en Muis de kat komen dieren tegen die allemaal iets hebben, iets zijn of iets kunnen. De geit moet baren, de ezel leert zingen en dansen en de kraaien willen het kleine geitje verorberen.

Van A tot Zet (2010, 6-8 jaar)
In dit kunstzinnig vormgegeven boek stellen de 26 letters van het alfabet zich voor. Aan elke letter worden twee tot vier pagina’s besteed. Zo wordt de letter E vergeleken met een skelet en komen de verschillende klanken van de E aan bod.

Alle boeken van Wally in de bib

0 reactie(s):