maandag 2 mei 2011

Osama Bin Laden dood

Op 1 mei werd Bin Laden gedood door Amerikaanse strijdkrachten. De liquidatie vond plaats in Abbottabad, in de zwaar beveiligde villa waar Bin Laden op dat moment verbleef. Bin Laden werd gezien als een leider van Al Qaida, een islamitische paramilitaire beweging die in westerse landen en een groot aantal niet-westerse landen wordt beschouwd als een terroristische organisatie.

De bibliotheek heeft een aantal boeken die de figuur Bin Laden proberen te ontrafelen. Een keuze:

Mijn leven met Osama : opgroeien in de schaduw van terreur - Najwa Bin Laden
Hoe is het om te leven in de nabijheid van de meest gezochte terrorist ter wereld? Onder de uitstekende regie van een Amerikaanse bestsellerauteur die lange tijd in het Midden-Oosten woonde, vertellen afwisselend de eerste echtgenote en de vierde zoon (Omar) van Osama Bin Laden over hun leven.

Waar is Osama bin Laden in godsnaam? - Morgan Spurlock
Boek bij de documentaire 'Where in the world is Osama Bin Laden?'. Met een volslagen gebrek aan kennis, ervaring en expertise gaat Spurlock, bekend van de film Supersize Me, op zoek naar Osama.

Osama : de opkomst van een terrorist - Jonathan Randal
De Amerikaanse schrijver Jonathan Randal was meer dan veertig jaar Midden-Oosten-correspondent voor de Washington Post. Beter dan wie dan ook was hij daarom in staat om zijn landgenoten uit te leggen wat de achtergronden zijn van het moderne terrorisme, de culturele aspecten van de betrokken Arabische landen en de rol die de Islam speelt bij de verspreiding van het internationaal terrorisme.

Jawbreaker : de aanval op Bin Laden en al-Qaida : het verslag van de CIA-bevelhebber in Afghanistan - Gary Berntsen
Gary Berntsen werkte vele jaren voor de CIA (de Amerikaanse inlichtingendienst). Als CIA-bevelhebber werd hij naar Afghanistan gestuurd om de gevechten tegen de Taliban en de opmars naar het Tora Boragebergte, schuilplaats van al-Qaidaleider Osama Bin Laden, te coördineren.

De Bin Ladens : een Arabische familie in het hart van de wereld - Steve Coll
Deze geschiedenis van de familie Bin Laden, een invloedrijke familie in Saudi-Arabië, gaat niet alleen over Osama, maar ook over zijn vader en twee halfbroers.

0 reactie(s):