woensdag 21 september 2011

Laat je verwennen dankzij de bibliotheek!

De Bibliotheekweek 2011, die loopt van 15 tot 23 oktober, zet de veelzijdigheid van de bib in de verf.

Verwendag op zaterdag 15 oktober

Tijdens de Verwendag rollen we de rode loper uit en laten we trompetgeschal horen voor zowel trouwe als nieuwe bezoekers.

In de hoofdbibliotheek is de leesdokter te gast.
Bibliotheekmedewerkers worden leesverplegers en leiden de bezoekers moeiteloos naar het juiste boek, de mooiste cd of de leukste film. Bezoekers die moeilijker te helpen zijn, kunnen terecht in het dokterskabinet. Daar kunnen zij bij auteur Annelies Verbeke terecht voor een persoonlijk en uitvoerig leesadvies.

Burgemeester Jan Seynhaeve opent het nieuwe seizoen van de Vertelclub en vertelt zijn favoriete prentenboek. Alle kinderen van 4 tot 8 jaar zijn van harte welkom van 10u.30 tot 11 uur in de activiteitenzaal van de bibliotheek. Aansluitend is er kinderchampagne - hoe kan het anders met een vooraanstaande gast als verteller? Kinderen trekken best feestelijke kledij aan op deze bijzondere dag.

Van 11 uur tot 12u.30 is er Happy Hour met een gratis drankje voor alle bezoekers. De hoofdbibliotheek blijft uitzonderlijk open tot 13 uur.

Ook in de filialen Wijnberg, Gullegem en Moorsele
worden de bezoekers verwend. Vertellers van de Academies Woord Kortrijk en Menen zorgen voor boeiende vertellingen en de filiaalhouders bieden u graag een drankje aan.


Verkoop van oude bibliotheekmaterialen

Verouderde of versleten boeken en audiovisuele media die niet langer thuishoren in de bibliotheek werden na zorgvuldige selectie uit de collectie verwijderd. Voor verzamelaars kunnen het gegeerde objecten zijn!
De verkoop vindt plaats in de inkomhal van de bibliotheek (Vanackerestraat).

- van 15/10 t.e.m. 21/10 alles aan 1 euro
- van 22/10 t.e.m. 29/10 alles aan 0,50 euro

Gratis toegang tijdens de openingsuren.


Tijdens de Bibliotheekweek organiseert de bib mee het literair festival Letterkoorts en trekken we een heuse wall of fame met getuigenissen en anekdotes van bibliotheekbezoekers op.




0 reactie(s):