maandag 27 februari 2012

Viering 50 jaar culturele raad Wevelgem

Op zondag 26 februari was er in cultuurcentrum Guldenberg een viering n.a.v. 50 jaar culturele raad Wevelgem.

Bij deze gelegenheid werden de prijzen voor cultuurverdienste uitgereikt.
Acht personen die zich de voorbije vijftig jaar erg verdienstelijk hebben gemaakt voor de plaatselijke cultuur, werden in de bloemetjes gezet. Ze kregen een mooi kunstwerk van graficus / fotograaf Kris Seynhaeve.
Drie ex-collega’s van de bibliotheek vielen in de prijzen.

Lut Vanoverberghe was jarenlang medewerker van de katholieke bibliotheek in Moorsele – later filiaal Moorsele van Bibliotheek Wevelgem. Ze kreeg de prijs van cultuurverdienste vooral voor haar jarenlange inzet voor de studie van de plaatselijke geschiedenis en heemkunde van Moorsele.

Ook Dirk Lust was, samen met zijn echtgenote Claudette en collega Lut, het gezicht van de Moorseelse bibliotheek. Hij kreeg de prijs voor zijn inzet voor de Davidsfondsafdeling, het Sint-Lutgardiskoor en het Werk voor Volkstuinen in Moorsele. Dirk is nog altijd actief als vrijwilliger voor de dienst Bib-aan-huis van de bibliotheek.

Een derde bekroning was er voor ere-bibliothecaris Lieven Vervenne. Lieven was van 1963 tot 1995 bibliothecaris. Hij was één van de founding fathers van de culturele raad, die in 1962 werd opgericht als ‘kultureel komité. Hij was 35 jaar voorzitter van de raad en jarenlang voorzitter van het Wevelgemse Davidsfonds. Ook nu is hij nog actief bestuurslid van zowel culturele raad en Davidsfonds. Lieven werkt sinds enkele jaren aan een boek over de geschiedenis van Wevelgem.

Lees ook dit bericht.

Lees de tekst van de feestrede n.a.v. 50 jaar culturele raad.

-

0 reactie(s):