zaterdag 3 maart 2012

CinéBib: Humor en Latijns-Amerikaanse Cinema

De bib is meer dan alleen boeken en dat bewijst CinéBib door driemaandelijks 20 kwalitatieve films aan te bieden. Je verneemt alles over het project bij de CinéBib-display in onze bibliotheek. In de display vind je 20 dvd's die gratis ontleend kunnen worden voor 1 week. Wees er tijdig bij, want de films vliegen de deur uit.



Momenteel hebben we twéé displays onder de pannen. De thema's zijn humor en Latijns-Amerikaanse cinema. Daaruit deze vier tips:


Seres queridos
- Dominic Harari

Leni Dalinsky komt uit een streng Joods gezin waar ze nog de oude normen aanhouden. Wanneer Leni met haar nieuwe verloofde thuiskomt, is de familie in rep en roer als ze er achter komen dat de verloofde uit Palestina komt.

Schultze gets the blues - Michael Schorr
Schultze is een zwaarlijvige, onlangs op rust gestelde Duitse zoutmijnwerker. Jarenlang speelde hij traditionele polkamuziek op zijn accordeon, maar door omstandigheden raakt hij geïnteresseerd in de Amerikaanse zydeco- en cajunmuziek. Alhoewel hij schrik heeft om naar de VS te reizen, aanvaardt hij de wens van zijn muziekclub om hen te vertegenwoordigen op een festival voor Duitse volksmuziek in Texas.

El último tren - Diego Arsuaga
Een grote Hollywood-studio heeft pas een historische negentiende-eeuwse locomotief uit Uruguay gekocht om hem te gebruiken in hun nieuwe film. Al zijn vele mensen uit Uruguay er trots op, de veteranen van de “Vrienden van de Spoorwegen” zijn hier echter niet zo blij om. Vastbesloten om ervoor te zorgen dat de locomotief niet naar Amerika gaat, beleven drie leden van de Vereniging samen met een jongen een raar avontuur wanneer zij erin slagen de motor van de locomotief terug te laten lopen.

Gigante - Adrián Biniez

Een stevig uit de kluiten gewassen nachtwaker kwijt zich braaf van zijn taak - nachtelijk toezicht op de supermarkt. Zijn saaie leventje - puzzeltje, in slaap dommelen voor de tv- krijgt een nieuwe impuls wanneer hij de schoonmaakster Julia in het vizier krijgt.


De volledige lijst vind je hier [humor] en hier [Latijns-Amerikaanse cinema]. Of kom langs en neem de gratis brochure mee in de CinéBib-display, waarin alle films nog eens worden voorgesteld.
-

0 reactie(s):