dinsdag 3 april 2012

JBW — creatiefste klas op de foto

In februari gingen klassen uit het tweede en derde kleuterklas aan de slag met een prentenboek waarin dieren de hoofdrol spelen. Ze verwerkten het verhaal en de personages in knutselwerkjes, die daarna werden tentoongesteld in de inkomhal van de bibliotheek.


De leerlingen van de tweede en derde kleuterklas van De Droomhut (basisschool De Startbaan Wevelgem) gingen lopen met de titel van creatiefste klas. Ze fantaseerden en knutselden bij het prentenboek Het allermooiste ei van Helme Heine. Afgelopen vrijdag kwam de klas even langs. Ze mochten op de foto voor de krant!

Als beloning mogen de leerlingen in april deelnemen aan een workshop illustreren met kinderboekentekenaar Bert Dombrecht uit Moorsele. Daarvan brengen we natuurlijk uitgebreid verslag uit. Maar misschien kunnen we nu al kennismaken met enkele prentenboeken die door Bert werden geïllustreerd.


In het donker - Karla Stoefs
Jori heeft een lichtzwaard. Dat zwaard komt elke nacht van pas, want Jori moet de wereld redden en monsters bevechten. Op een avond neemt mama het zwaard mee naar beneden, want 's nachts moet er geslapen worden en niet gevochten! Jori blijft weerloos achter.

Onderzeeboot - Bart van Nuffelen
Anton leest veel. Over kinderen die spannende avonturen beleven achter de verre horizon. Hij vraagt zich al de hele zomer af hoe die kinderen daar gekomen zijn. Van zijn mama mag hij niets avontuurlijks ondernemen. Wanneer Stief zijn tuin binnenduikelt, volgt Anton hem naar het dak van de stad.

Meester van de schaduw - Benny Lindelauf
Onder het bed van Sam woont de driekoppige Bloedman. Dat was in het oude huis zo en dat is in het nieuwe huis niet anders. Als vanouds ligt hij elke nacht op de loer om Sam aan te vallen. Sam slaagt erin om de Bloedman te ontlopen, maar er zijn andere gevaren die hij niet uit de weg kan gaan.

Dat is een geheim! - Inge Misschaert
Fien en Noor zijn hartsvriendinnen. Nee. Fien en Noor waren hartsvriendinnen. Van de ene dag op de andere praten ze niet meer met elkaar. Niemand weet waarom. Dat is een geheim.

Angèle de verschrikkelijke - Tine Mortier
Op een mooie zomermorgen wordt Angèle geboren. Angèle is een schattige, kleine orkaan die vreselijk veel zin heeft om brokken te maken. Angèle raast over het land. Wat Angèle niet merkt, is dat ondertussen ook een kleine jongen het luchtruim inneemt met zijn vlieger.

0 reactie(s):