zaterdag 16 juni 2012

CinéBib: Feesten en Wereldcinema


De bib is meer dan alleen boeken en dat bewijst CinéBib door driemaandelijks 20 kwalitatieve films aan te bieden. Je verneemt alles over het project bij de CinéBib-display in onze bibliotheek. In de display vind je 20 dvd's die gratis ontleend kunnen worden voor 1 week.

Deze keer zijn er zelfs twéé thema's om uit te kiezen, 40 dvd's in totaal.


Feesten: twintig films waarin een feest onder familie of vrienden centraal staat. Maar zoals uit de filmselectie blijkt, betekent een heuglijke reden tot feesten niet noodzakelijk dat het allemaal zo leuk of gezellig wordt.

David's birthday - Marco Filiberti
In dit melodramatische relatieverhaal huren twee bevriende koppels, begin de veertig, een villa aan de Italiaanse kust om er de zomer samen door te brengen. De spanningen in en tussen de stellen escaleren.

Io sono l'amore - Tilda Swinton
Tragisch romantisch drama waarin spanningen, passies en emoties een Milanese aristocratische familie aan het wankelen brengen. Een ongelukkige vrouw van een industrieel wordt verliefd op een chef-kok en zijn perfect bereide garnalen.

Time of the gypsies - Emir Kusturica
Barokke, magisch-realistische duik in het zigeunerleven via het verhaal van een goedhartige jongeman met telekinetische gaven die in de kinderhandel terechtkomt.


Wereldcinema: hoewel het huidige filmaaanbod uitgebreid en divers is, is de dominantie van de bioscoopsuccessen groot. Je zou haast vergeten dat er ook nog een alternatief filmcircuit bestaat. Hiertoe behoort ook de wereldcinema in de meest brede zin.

Riparo - Marco Simon Puccioni
Het aantrekkelijke lesbische koppel Anna en Mara ontdekt tijdens de terugreis uit Tunesië een jonge Marokkaanse immigrant op de achterbank.

Song of man - Mark Dornford-May
Deze film maakt van de vier evangelies uit het Nieuwe Testament één realistisch verhaal over verderf en verlossing in het hedendaags Zuid-Afrika.

Frozen river - Courtney Hunt
De alleenstaande moeder Ray smokkelt samen met Lila, een van origine Mohawk indiaanse, illegale immigranten over de grens van Canada naar de VS.

0 reactie(s):