vrijdag 29 juni 2012

De zomer van het thrillende boek | De zomer van de thrillende film

Zoals altijd in juli en augustus houdt de bib een 'Zomer van het spannende boek'. Dit jaar wordt die opgehangen aan de Angelsaksische thriller: in de uitgebreide boekenstand Zomer van het thrillende boek halen we alle Britse en Amerikaanse thrillerauteurs uit de kast.

Een bloedrode tafel ligt bezaaid met spannende boeken. Kom langs en maak uw keuze, voor op het strand, op het vliegtuig of in de tuin. Alle grote namen zijn present: Robin Cook, Tom Clancy, Michael Crichton, John Le Carré, Ken Follet, John Grisham, Michael Connelly en tientallen anderen.


Veel thrillerlezers zweren bij een paar favoriete auteurs. Maar ooit komt het moment waarop alle boeken van die schrijvers uitgelezen zijn. Dan komen de mensen naar de bib met de vraag: Hebben jullie geen andere boeken in dat genre? Natuurlijk hebben we die. Daarom hebben we recent een aantal nieuwe bladwijzers gemaakt waarop verwante auteurs verzameld zijn. Het gaat om vier thema's, verspreid over twee bladwijzers.

Las je graag John Grisham? probeer dan ook andere auteurs van juridische thrillers
Las je graag John Le Carré? probeer dan ook andere auteurs van spionagethrillers
en
Las je graag Tom Clancy? probeer dan ook de andere auteurs van techno-thrillers
Las je graag Robin Cook? probeer dan ook andere auteurs van medische thrillers

De vier lijstjes zijn hier als .pdf'-document te downloaden.


De dvd-afdeling kon niet achterblijven en exploiteert haar eigen Zomer van de thrillende film-stalletje. Je vindt er de Millennium-verfilmingen naar Stieg Larsson, naast een pak minder voor de hand liggende maar daarom niet minder spannende titels.


0 reactie(s):