dinsdag 15 januari 2013

Boek een Kamishibai-voorstelling!


De bibliotheek organiseert tijdens de Jeugdboekweek een aantal prettige activiteiten die aanzetten tot lezen, en hoopt dat zoveel mogelijk klassen daarop ingaan. In de Jeugdboekenweek van dit jaar (2-17 maart) staat het thema tijd centraal.

Met één activiteit zijn we alvast begonnen. Daarvoor hebben onze Kamishibai uit de kast gehaald. Dit Japans verteltheatertje is het uitgelezen instrument om een prentenboek tot leven te wekken. Voor de klassen van het derde kleuter vertelt Conny momenteel het verhaal Nippertje van Rian Visser.

Nippertje is een egel die altijd alles op het nippertje doet. Hij moet vaak nog éven iets doen terwijl hij eigenlijk naar school moet, zoals zijn autootjes opruimen, zijn veters strikken of een liedje op de piano spelen. Mama egel wordt dan ook wel eens boos op hem. Maar op een dag komt Nippertje wel precies op het nippertje...

De kinderen van juf Lies waren alvast dol op dit verhaal (zie foto). Ook zin om een verhaal te boeken? Neem contact met op met Conny: 056/433.550. Het vertellen duurt een kwartiertje, aansluitend zijn er doe-opdrachtjes.

0 reactie(s):