vrijdag 12 april 2013

Kleutervertelling met kookworkshop


Dinsdag 9 april organiseerde de bibliotheek in samenwerking met vakantiewerking Haasje-over een kleutervertelnamiddag met kookworkshop. Juf Veerle en Anke van de Gemeentelijke Basisschool vertelden het prentenboek O monster, eet me niet op van Carl Norac voor 28 kinderen uit de tweede en derde kleuterklas.

Alex is een vreetvarkentje. Als er gegeten wordt, is hij het eerste klaar en mama is boos als hij de tuin insluipt om aardappels te snoepen. "Niet eten als we niet eten", zegt ze en ze stuurt hem naar de beek om zich te wassen. Wanneer hij onderweg frambozen wil plukken, wordt hij door een monster onderschept. Die opent zijn mond alvast om Alex te verslinden...

Het prentenboek werd tot leven gebracht in ons Kamishibai-verteltheatertje, een eenvoudige maar o zo efficiënte Japanse vertelvorm. De prachtige vertelplaten met illustraties van Carl Cneut werden in het houten kijkkastje geschoven, we richtten de spot erop in een voor de rest verduisterde ruimte en... aandacht verzekerd.

Achteraf konden de kinderen zelf aan de slag. Eerst maakten ze poffertjesrups, een lekkernij van poffertjes, banaan en choco, héél véél choco. Als drankje werd er smoothie van aardbeien bereid. Oók om te smullen. Bekijk snel de fotoreportage hieronder!

0 reactie(s):