woensdag 26 april 2017

Jeugdboekenfeest te Waregem

Voor de tweede keer organiseerden de bibliotheken van de regio Zuid-West-Vlaanderen het slotfeest van het KJV-jaar. Dit keer was het de bibliotheek van Waregem die afgelopen zondag bijna 200 enthousiaste kinderen, begeleiders en bibliotheekmedewerkers mocht verwelkomen.

Er waren activiteiten op maat van elk leesgroepje. Onder meer Sabien Clement, Tine Mortier, Kim Crabeels, Brigitte Minne en de inderhaast opgetrommelde Kristien Dieltiens gaven gesmaakte lezingen. Kinderen konden zich verkleden en een toffe foto van zichzelf laten maken. In de Skriewer-stand bouwde men aan een stad gemaakt van oude videobanden. Bij Quindo kon je radio maken.

Wie daar zin in had kon een tattoo op zijn arm laten airbrushen of zelf het ontwerp voor een button maken. Voor de snoepers was er een ijskar, voor de speurders een boekenzoektocht, voor de lezers - en waren we dat niet allemaal? - een boekenverkoop met dubbelexemplaren van KJV-genomineerde boeken.

In een stille ruimte werd ondertussen het KJV-lied aangeleerd dat om 16u30 luidkeels weerklonk op de centrale vloer tijdens het slotmoment. Alle KJV-laureaten van dit jaar werden omgeroepen, de nog aanwezige schrijvers kregen pralines en iedereen kon terugblikken op een bijzonder goed gevuld leesjaar.

0 reactie(s):