zaterdag 30 juni 2012

De schatten van Vlieg

Deze zomer kunnen kinderen in de bibliotheek voor de derde keer op zoek gaan naar de schat van Vlieg! De actie loopt van 29 juni tot 2 september 2012. Deze zomer heeft Vlieg diamantjes verstopt in de schatkisten. Een diamant fonkelt en schittert en is veel waard. Maar eigenlijk is een diamant een gewone steen… Kinderen ontdekken dit jaar wat een diamant zo bijzonder maakt.





















Kom naar de bibliotheek en vraag je antwoordblad aan de balie. In de bib hangen vijf "kunstschatten". Bij elke kunstschat hoort een vraag. Heb je alle antwoorden goed, dan krijg je aan de balie een tip waarmee je op zoek kan naar de schat.

Samen met de schat krijg je een logboek en een geheime code. Wie de geheime code ook invoert op UiTmetVlieg.be maakt kans op mooie prijzen. De hoofdprijs is dit jaar een fiets en diamantpas van Vlieg voor een jaar gratis cultuur!

Opgelet, kinderen van het derde en vierde leerjaar, voor jullie hebben we nog iets speciaals. Op maandag 27 augustus van 14u30 tot 16u30 brengt Jeugd en Poëzie in samenwerking met Haasje-Over de workshop 'Mijn diamant'. In deze workshop gaan we op zoek naar onze eigen verborgen schatten. De plaatsen zijn beperkt. Inschrijven doe je aan de balie of telefonisch op 056/43.35.40.

0 reactie(s):